bupropion hcl xl 150 mg and alcohol loratadine 10mg for dogs ativan 2 mg online buy klonopin a scheduled drug cheap 100mg viagra metronidazole for bv mumsnet
DAVE DE HAAN | Blog
21733
blog,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1

Zwarte koffie!

35MM4315

Als kind kwam ik veel over de vloer bij mijn oma. Ik herinner me nog goed dat in de keuken zo’n ’oude’ koffiemolen aan de muur hing. Als er dan koffie werd gezet (ik rook er alleen maar aan) ging er altijd een klein lepeltje buisman doorheen. Tijden zijn veranderd.

Ik ruik er niet alleen meer aan; de koffiemolen hangt nu in mijn huis en sinds die tijd snoept de koffiemolen meer dan alleen de rode Douwe Egberts bonen. Ik kan sinds die tijd allerlei moeilijk namen noemen van koffie’s en klasse, maar om eerlijk te zijn blijft het daar dan ook bij. Aan het eind zeg ik toch alleen maar “lekker”. In enkele gevallen hou ik er favorieten aan over. Die moet je opschrijven en koesteren.

Met levensgenieters in je vriendenkring moet je jezelf gelukkig prijzen. Zo mag ik de nieuwe, verse gebrande koffie van ZwarteKoffie als 1 van de eerste proevers in Nederland uitproberen. Joffrey Vermeule is eigenaar van deze koffie en haalt zijn bonen uit Costa Rica waar hij enkele jaren met zijn vrouw en twee kids heeft gewoond. Hij kent de plantage, de telers en de plukkers. Dat vind ik het mooie: fairtrade heeft geen logo nodig op de verpakking, bij ZwarteKoffie mag dat vanzelfsprekend zijn. Sterker nog… Wel eens gehoord van Direct Trade? Lees het verhaal van Joffrey en de missie van ZwarteKoffie op de site.

Maar nu de koffie. Zwart natuurlijk. De bonen zijn bij Schenkers gebrand (aanrader om daar ook eens een bakkie te doen!). De medium gebrande (Vienna City) heb ik in huis omdat ik van zachtere koffie’s hou, maar er is ook light en een dark roast. Eerst heb ik de cafetiere (french press) gebruikt met een vrij grove maling. Lekker, maar ik vind de smaak het beste tot zijn recht komen in de filter. Fijne maling (15 gram) voor een grote kop koffie. Twee smaken die naar voren komen zijn: aards en donkere chocolade. Volle, geurige koffie die je het liefst buiten in het zonnetje drinkt. Geen koffie voor bij het ontbijt (zonde!) maar eerder voor het 11uurtje die oma vroeger altijd nam. ’Tijd’ voor koffie. En een klein koekje.

Limonade in champagneglazen

FullSizeRender

Het is hier nieuw, schoon en fris. Eigenlijk voelt het nu al eigen. En dat na nog geen week. Kwart voor 4. Door de goed geïsoleerde kozijnen klinkt vaag de trein die bijna bij station Ede-Wageningen is. Hij gaat hard. Je vraagt je af of hij überhaupt wel van plan is te stoppen. Hij zal wel moeten. Eigenlijk went het geluid wel na een paar dagen.

Maar ik begrijp het niet. READ MORE

Psalm 27:1

 

IMG_1747-2

 

 

| The Lord is my light and my salvation
    whom shall I fear?

| The Lord is the stronghold of my life
    of whom shall I be afraid?

 

 

IMG_1669